Få svar på hvordan du med den rigtige fuglefodring hjælper havens småfugle gennem vinteren

At vælge det rigtige fuglefoder lønner sig


Der er ikke noget så hyggeligt som at betragte småfuglene på foderbrættet i haven om vinteren. Når fuglene skal fodres er det dog vigtigt at vælge det rigtige fuglefoder. Der findes meget fuglefoder på markedet, der indeholder store mængder af korn, som kerner af hvede, byg og majs. Korn er ikke velegnet til fodring af småfugle, og tiltrækker i stedet større fugle som skader, krager, duer og måger.. Mange fodre med brødrester fra husholdningen, dette er heller ikke noget godt valg, da det vi tiltrække rotter og mus. Generelt skal du sørge for ikke at udlægge mere foder end fuglene kan spise op i løbet af dagen.

Kernesunde fuglefrø - i en god foderblanding


En god foderblanding til småfugle indeholder olieholdige frø og kerner som solsikke og hampefrø, hirse, boghvede. Også jordnødder er skattede af specielt mejserne. Det høje olieindhold i frøene er vigtig, da småfuglenes største udfording i den kolde tid er at holde varmen. Hvis blot fuglene har nok kvalitetsfoder, og dermed energi til rådighed, kan de saktens klare kulden.

Fuglefoder til småfugle

Rent fedt giver energi til dine fugle


Det kan lyde lidt underligt at rent fedt er godt til fuglene. Men rent fedt er det mest energiholdige man kan fodre med, hvilket betyder at fuglene i den kolde vintertid kan få dækket energibehovet til at holde varmen ved en forholdsvis lille fødesøgningsindsats. Specielt i kolde perioder med to ciftede minusgrader kan rent fedt være en uvurderlig ressource til overlevelse for småfuglene. Æblerne er vigtige for drosselfuglene som Solsorten, da æbler både indeholder frugtsukker og vand.  Når alt er forsset til i haven kan det være svært for fuglene at få nok vand, så fodring med æbler, og daglig opfyldnimng af fuglebadet med varmt vand er vigtigt.

Et godt foderhus er også et must

Lige så vigtigt som fuglefoderet er foderbrættet. Det vigtigste ved et foderbræt er, at tagudhænget er så stort at brættet ikke fyger til med sne, eller at foderet ikke bliver vådt når det regner. De små kerner vil suge masser af vædske hvis de bliver våde, og vil efterfølgende fryse sammen i et kompakt lag på foderbrættet, så fuglene ikke kan få fat i dem. GreenTools® Denmark foderhuse er alle designet til at både fugle og mennesker kan få maksimalt udbytte af fodringen. Fuglene kan søge føde i tørvejr og tryghed, og du kan nyde deres gøren og laden på foderbrættet vinteren i gennem.

Skovspurve på foderbrættet

Vælg det rigtige fuglefoder og det rigtige foderhus

Det er altså lige så vigtigt at du vælge det rigtige foderbræt når fuglene i haven skal fodres om vinteren. Med hensyn til fuglefoderet betaler det sig at købe fuglefrø i det lokale grovvarecenter eller i en frøhandel, hvor man selv kan vælge mellem flere forskellige frøblandinger, og typisk spare rigtig mange penge ved at købe en 25 kg sæk i stedet for en lille pose på et kg.

Det rigtige foderhus i bedste kvalitet

Alle vores foderhuse er lavet i dansk kvalitetstræ fra bæredygtig skovdrift og FSC mærket produktion.
Og alle foderhuse er designet så både havens småfugle og dig selv som tilskuer kan få maksimalt udbytte af din fuglefodring.
Se vores store udvalg på foderhuse her http://greentools.dk/category/foderhuse-21/ og vælg det foderhus, der passer lige præcis til din have.
Du er også altid velkommen til at kontakte os på tlf: +45 26489949 eller på mail: info@greentools.dk